Första semesterdagen


Nu är det semester och det kan inte vara semester utan hembakade bullar. Jag åkte och handlade lite ingredienser till bullbak och så kör jag igång med det imorgon.
Jag hade lite andra planer för dagen bla målade jag lite runt fönster mm på huset meddan Bengt rollade. Sen har jag ksurit rabarber och citroner till saft. Nu ska det stå svalt till fredag då jag ska sila av det och koka saft. Joel hara frågat länge nu om jag inte kan koka den saften för jag tror att det är hans favoritsaft.

GAMMELDAGS RABARBERSAFT
Det här behövs till ca 2 liter saft:
• 2 kg rabarber
• 2 citroner
• kokande vatten
• 7 dl (600 g) socker/liter avrunnen saft
• 2 krm natriumbensoat
• 2 krm kaliumsorbat
Gör så här: Skölj och skär rabarbern i cm tjocka skivor. Tvätta citronerna väl med mjuk borste i varmt vatten. Skär dem i skivor och blanda dem i en stor bunke med rabarbern. Häll över så mycket kokande vatten att det täcker rabarber och citroner. Täck med plastfolie och ställ bunken svalt i 4 dygn. Sila massan genom silduk och låt den självrinna ca 30 min. Mät upp saften och häll den i en gryta. Tillsätt sockret och koka saften sakta ca 20 min. Låt saften vila 5 min och skumma den. Tillsätt konserveringsmedlen utrörda i lite av saften. Häll genast upp saften på varma flaskor och tillslut dem .
Den här saften är så god till måltider, fika mm.
Jag hade lite andra planer för dagen bla målade jag lite runt fönster mm på huset meddan Bengt rollade. Sen har jag ksurit rabarber och citroner till saft. Nu ska det stå svalt till fredag då jag ska sila av det och koka saft. Joel hara frågat länge nu om jag inte kan koka den saften för jag tror att det är hans favoritsaft.

GAMMELDAGS RABARBERSAFT
Det här behövs till ca 2 liter saft:
• 2 kg rabarber
• 2 citroner
• kokande vatten
• 7 dl (600 g) socker/liter avrunnen saft
• 2 krm natriumbensoat
• 2 krm kaliumsorbat
Gör så här: Skölj och skär rabarbern i cm tjocka skivor. Tvätta citronerna väl med mjuk borste i varmt vatten. Skär dem i skivor och blanda dem i en stor bunke med rabarbern. Häll över så mycket kokande vatten att det täcker rabarber och citroner. Täck med plastfolie och ställ bunken svalt i 4 dygn. Sila massan genom silduk och låt den självrinna ca 30 min. Mät upp saften och häll den i en gryta. Tillsätt sockret och koka saften sakta ca 20 min. Låt saften vila 5 min och skumma den. Tillsätt konserveringsmedlen utrörda i lite av saften. Häll genast upp saften på varma flaskor och tillslut dem .
Den här saften är så god till måltider, fika mm.
Nu är det semester och det kan inte vara semester utan hembakade bullar. Jag åkte och handlade lite ingredienser till bullbak och så kör jag igång med det imorgon.
Jag hade lite andra planer för dagen bla målade jag lite runt fönster mm på huset meddan Bengt rollade. Sen har jag ksurit rabarber och citroner till saft. Nu ska det stå svalt till fredag då jag ska sila av det och koka saft. Joel hara frågat länge nu om jag inte kan koka den saften för jag tror att det är hans favoritsaft.

GAMMELDAGS RABARBERSAFT
Det här behövs till ca 2 liter saft:
• 2 kg rabarber
• 2 citroner
• kokande vatten
• 7 dl (600 g) socker/liter avrunnen saft
• 2 krm natriumbensoat
• 2 krm kaliumsorbat
Gör så här: Skölj och skär rabarbern i cm tjocka skivor. Tvätta citronerna väl med mjuk borste i varmt vatten. Skär dem i skivor och blanda dem i en stor bunke med rabarbern. Häll över så mycket kokande vatten att det täcker rabarber och citroner. Täck med plastfolie och ställ bunken svalt i 4 dygn. Sila massan genom silduk och låt den självrinna ca 30 min. Mät upp saften och häll den i en gryta. Tillsätt sockret och koka saften sakta ca 20 min. Låt saften vila 5 min och skumma den. Tillsätt konserveringsmedlen utrörda i lite av saften. Häll genast upp saften på varma flaskor och tillslut dem .
Den här saften är så god till måltider, fika mm.
| Kategori - Recept
Jag hade lite andra planer för dagen bla målade jag lite runt fönster mm på huset meddan Bengt rollade. Sen har jag ksurit rabarber och citroner till saft. Nu ska det stå svalt till fredag då jag ska sila av det och koka saft. Joel hara frågat länge nu om jag inte kan koka den saften för jag tror att det är hans favoritsaft.

GAMMELDAGS RABARBERSAFT
Det här behövs till ca 2 liter saft:
• 2 kg rabarber
• 2 citroner
• kokande vatten
• 7 dl (600 g) socker/liter avrunnen saft
• 2 krm natriumbensoat
• 2 krm kaliumsorbat
Gör så här: Skölj och skär rabarbern i cm tjocka skivor. Tvätta citronerna väl med mjuk borste i varmt vatten. Skär dem i skivor och blanda dem i en stor bunke med rabarbern. Häll över så mycket kokande vatten att det täcker rabarber och citroner. Täck med plastfolie och ställ bunken svalt i 4 dygn. Sila massan genom silduk och låt den självrinna ca 30 min. Mät upp saften och häll den i en gryta. Tillsätt sockret och koka saften sakta ca 20 min. Låt saften vila 5 min och skumma den. Tillsätt konserveringsmedlen utrörda i lite av saften. Häll genast upp saften på varma flaskor och tillslut dem .
Den här saften är så god till måltider, fika mm.
Kommentarer
Trackback