Nu kommer det tomtar


..nu är jag lite tidigt men det dröjer inte länge nu. Jag har plockat fram julpyntet idag och nu är det fint hos oss. Det är bara granen och byta lite dukar kvar. Granen kommer till veckan. Några paket att slås in kvar och nån kvar att köpas. Sen ska ett paket postas till småtjejerna i Rånnaväg.
lite kakor ska bakas och julgodis tillverkas.....sen så är det jul.
Jag har avklarat tre julbord:
1. Alfta gästgiveri med Bengts jobb.
+ God mat
+fin omgivning
-Ris a la Malta som var som soppa
+Trevlig personal
- Några stökiga arbetskamrater till Bengt
-lite torftig efterättsbuffe´
2. Alfta Quren med mitt jobb
+Mycket god mat
+Härliga grönsaker och grönsaksrätter
+Bra underhålling, en 10-årig trollkarl och sång
+Bra bordsordning till maten då en person sa till när det var dags att varje bord fick gå och ta mat och då slapp man långa köer.
+Trevlig personal
+God efterrättbuffé
3. Kungsholmen med Bengt föräldrar, syskon och syskonbarn.
+ God mat i alla fall den jag åt
+Trevligt sällskap
+Fina och mysiga rum
+Trevlig personal
+God efterrättsbuffe
+Mysig omgivning
- Vissa tyckte att varmrätterna var för få och de som fanns var sådär
- Lite rörigt med varmrätterna i ett rum och kallrätterna i ett annat
-Kallt då man fick gå ut när man ville på toa
Jag tyckte faktiskt att Alfta Quren vann detta julbordsätande mycket tack vare de fräscha grönsaksrätterna.
De hade en sån god rotfruktsgratäng, långkålsstuvning, dinkelsallad.
Har ni provat att äta dinkel? Det är faktiskt gott och mättande!
Prova kokt kall dinkel med blåbär och apelsinbitar och lite honung och kanel. Mums så gott. Man ska inte ta för mycket honung. Den här rätten kan man ha som mellanmål eller som efterrätt. Det var inte denna sallad jag åt vid julbordet utan den har jag smakat vid ett annat tillfälle.
Idag fyller min svärfar 80 år. Grattis Frans! Jag hoppas att du får vara lika pigg som du är nu i många år till. Han håller på att bygga ut huset själv med en nytt badrum och hall och det alldeles själv. Bra gjort det för hur många i den åldern skulle gå i land med det.
Ser nu är det visst blivit söndag medan jag skrev detta inlägg så då var det igår han fyllde år.
lite kakor ska bakas och julgodis tillverkas.....sen så är det jul.
Jag har avklarat tre julbord:
1. Alfta gästgiveri med Bengts jobb.
+ God mat
+fin omgivning
-Ris a la Malta som var som soppa
+Trevlig personal
- Några stökiga arbetskamrater till Bengt
-lite torftig efterättsbuffe´
2. Alfta Quren med mitt jobb
+Mycket god mat
+Härliga grönsaker och grönsaksrätter
+Bra underhålling, en 10-årig trollkarl och sång
+Bra bordsordning till maten då en person sa till när det var dags att varje bord fick gå och ta mat och då slapp man långa köer.
+Trevlig personal
+God efterrättbuffé
3. Kungsholmen med Bengt föräldrar, syskon och syskonbarn.
+ God mat i alla fall den jag åt
+Trevligt sällskap
+Fina och mysiga rum
+Trevlig personal
+God efterrättsbuffe
+Mysig omgivning
- Vissa tyckte att varmrätterna var för få och de som fanns var sådär
- Lite rörigt med varmrätterna i ett rum och kallrätterna i ett annat
-Kallt då man fick gå ut när man ville på toa
Jag tyckte faktiskt att Alfta Quren vann detta julbordsätande mycket tack vare de fräscha grönsaksrätterna.
De hade en sån god rotfruktsgratäng, långkålsstuvning, dinkelsallad.
Har ni provat att äta dinkel? Det är faktiskt gott och mättande!
Prova kokt kall dinkel med blåbär och apelsinbitar och lite honung och kanel. Mums så gott. Man ska inte ta för mycket honung. Den här rätten kan man ha som mellanmål eller som efterrätt. Det var inte denna sallad jag åt vid julbordet utan den har jag smakat vid ett annat tillfälle.
Idag fyller min svärfar 80 år. Grattis Frans! Jag hoppas att du får vara lika pigg som du är nu i många år till. Han håller på att bygga ut huset själv med en nytt badrum och hall och det alldeles själv. Bra gjort det för hur många i den åldern skulle gå i land med det.
Ser nu är det visst blivit söndag medan jag skrev detta inlägg så då var det igår han fyllde år.
..nu är jag lite tidigt men det dröjer inte länge nu. Jag har plockat fram julpyntet idag och nu är det fint hos oss. Det är bara granen och byta lite dukar kvar. Granen kommer till veckan. Några paket att slås in kvar och nån kvar att köpas. Sen ska ett paket postas till småtjejerna i Rånnaväg.
lite kakor ska bakas och julgodis tillverkas.....sen så är det jul.
Jag har avklarat tre julbord:
1. Alfta gästgiveri med Bengts jobb.
+ God mat
+fin omgivning
-Ris a la Malta som var som soppa
+Trevlig personal
- Några stökiga arbetskamrater till Bengt
-lite torftig efterättsbuffe´
2. Alfta Quren med mitt jobb
+Mycket god mat
+Härliga grönsaker och grönsaksrätter
+Bra underhålling, en 10-årig trollkarl och sång
+Bra bordsordning till maten då en person sa till när det var dags att varje bord fick gå och ta mat och då slapp man långa köer.
+Trevlig personal
+God efterrättbuffé
3. Kungsholmen med Bengt föräldrar, syskon och syskonbarn.
+ God mat i alla fall den jag åt
+Trevligt sällskap
+Fina och mysiga rum
+Trevlig personal
+God efterrättsbuffe
+Mysig omgivning
- Vissa tyckte att varmrätterna var för få och de som fanns var sådär
- Lite rörigt med varmrätterna i ett rum och kallrätterna i ett annat
-Kallt då man fick gå ut när man ville på toa
Jag tyckte faktiskt att Alfta Quren vann detta julbordsätande mycket tack vare de fräscha grönsaksrätterna.
De hade en sån god rotfruktsgratäng, långkålsstuvning, dinkelsallad.
Har ni provat att äta dinkel? Det är faktiskt gott och mättande!
Prova kokt kall dinkel med blåbär och apelsinbitar och lite honung och kanel. Mums så gott. Man ska inte ta för mycket honung. Den här rätten kan man ha som mellanmål eller som efterrätt. Det var inte denna sallad jag åt vid julbordet utan den har jag smakat vid ett annat tillfälle.
Idag fyller min svärfar 80 år. Grattis Frans! Jag hoppas att du får vara lika pigg som du är nu i många år till. Han håller på att bygga ut huset själv med en nytt badrum och hall och det alldeles själv. Bra gjort det för hur många i den åldern skulle gå i land med det.
Ser nu är det visst blivit söndag medan jag skrev detta inlägg så då var det igår han fyllde år.
| Kategori - Allmänt
lite kakor ska bakas och julgodis tillverkas.....sen så är det jul.
Jag har avklarat tre julbord:
1. Alfta gästgiveri med Bengts jobb.
+ God mat
+fin omgivning
-Ris a la Malta som var som soppa
+Trevlig personal
- Några stökiga arbetskamrater till Bengt
-lite torftig efterättsbuffe´
2. Alfta Quren med mitt jobb
+Mycket god mat
+Härliga grönsaker och grönsaksrätter
+Bra underhålling, en 10-årig trollkarl och sång
+Bra bordsordning till maten då en person sa till när det var dags att varje bord fick gå och ta mat och då slapp man långa köer.
+Trevlig personal
+God efterrättbuffé
3. Kungsholmen med Bengt föräldrar, syskon och syskonbarn.
+ God mat i alla fall den jag åt
+Trevligt sällskap
+Fina och mysiga rum
+Trevlig personal
+God efterrättsbuffe
+Mysig omgivning
- Vissa tyckte att varmrätterna var för få och de som fanns var sådär
- Lite rörigt med varmrätterna i ett rum och kallrätterna i ett annat
-Kallt då man fick gå ut när man ville på toa
Jag tyckte faktiskt att Alfta Quren vann detta julbordsätande mycket tack vare de fräscha grönsaksrätterna.
De hade en sån god rotfruktsgratäng, långkålsstuvning, dinkelsallad.
Har ni provat att äta dinkel? Det är faktiskt gott och mättande!
Prova kokt kall dinkel med blåbär och apelsinbitar och lite honung och kanel. Mums så gott. Man ska inte ta för mycket honung. Den här rätten kan man ha som mellanmål eller som efterrätt. Det var inte denna sallad jag åt vid julbordet utan den har jag smakat vid ett annat tillfälle.
Idag fyller min svärfar 80 år. Grattis Frans! Jag hoppas att du får vara lika pigg som du är nu i många år till. Han håller på att bygga ut huset själv med en nytt badrum och hall och det alldeles själv. Bra gjort det för hur många i den åldern skulle gå i land med det.
Ser nu är det visst blivit söndag medan jag skrev detta inlägg så då var det igår han fyllde år.
Kommentarer
Trackback